ref-ring

The house is designed for a couple and two children, and is located in Kanagawa Prefecture.

In this project we explored new possibilities of wood in terms of structural and environmental functions. The structural system is composed of two wooden ‘rings’ that intersect each other, creating a complex and unique spatial configuration. The wood surface is unfinished so that you can feel its natural scent and texture. In addition, the unfinished wood surface works effectively in terms of humidity control.

In this house you can enjoy and experience the natural feel of wood with your five senses.

Awards

Wood Design Award -Wood Architecture Award

Magazines

A-Z(ARCHITECTURE ZONE) 1/RIHAN.CC (China)

>> List

 

completion dateApril 2005
locationKanagawa Prefecture, Japan
building usePrivate House
site area127.2㎡
building area27.49㎡
total floor area64.2㎡
constructionPre-stressed Wood
architectural designYAMASITA, Yasuhiro / Atelier Tekuto
constructional designJO, Ko / JSD
construction managementKikushima, Hideo / KIKUSHIMA
photographYOSHIDA, Makoto

関連の実績

bio-house

Floating-Box

Beech Tree House

Y’s Apartment

Greenarium

Branching Coral

Skin TV

R・torso・C

Monoclinic

Earth Bricks

Lucky Drops

Crystal Bricks II