Parabola

This site is long and narrow, with a 3.0 meter level difference.
The long and slim cantilevered volume above the L-shaped wall stretches along the site creates a narrow courtyard, which becomes a connector of the interior and the exterior.
The main bedroom, child’s room and bathrooms are located on the first floor.
The long and deep space on the second floor is designated for living/dining/kitchen.
One of the distinctive design features of this project is the curved ceiling that traces a parabolic curve that extends towards the sky.

Magazines

A-Z(ARCHITECTURE ZONE) 1/RIHAN.CC (China)

>> List

 

completion dateOct. 2007
locationTokyo, Japan
building usePrivate House
site area164.16㎡
building area81.93㎡
total floor area134.85㎡
constructionSteel
architectural designYAMASITA, Yasuhiro / Atelier Tekuto
constructional designNAWA, Kenji /SUWA architects + engineers
construction managementKOMATSU, Tatsuji / Komatsu Kensetu
photographYOSHIDA, Makoto

関連の実績

House with Mt. Fuji View

Parabola

Twin megaphones

R・torso・C