aLuminum-House

This house for a young couple is located in a suburb of Kanagawa Prefecture. The client’s request was to convert the house for a two-family use in the future. In terms of function, they want a garage on the first floor and a living space to be included on the second floor.

Our design concept is to allow free use of space as much as possible. Except for the bedroom, bathroom and closets on the second floor, all space is regarded as one large living room. The entire floor is finished uniformly with ceramic tiles. Taking advantage of height difference in the site, a second entrance is provided on the second floor level.

We invented a new aluminium structural system for this project, which is composed of 70mm x 210mm aluminium sections. Also, pre-stress was applied in the concrete through the process of aluminium die-casting.

>> List

 

completion dateMay 2005
locationKanagawa Prefecture, Japan
building usePrivate House
site area181.48㎡
building area72.38㎡
total floor area59.08㎡
constructionAluminum + Pre-stressed Concrete
architectural designYAMASITA, Yasuhiro / Atelier Tekuto
constructional designJO, Ko / JSD
facility designENDO, Kazuhiro/EOS Plus +YAMASHITA, Naohisa /Codomo
cooperative companyShinyei Co.Ltd. / Sanso Kenzai Co.Ltd. / Oriental Kensetsu Co.Ltd.
construction managementTANAKA, Yasuhide / Tanaka Koumuten Co.Ltd
photographYOSHIDA, Makoto

関連の実績

Twin-Bricks

Apartment with Windcourt

Skin TV

Kasuri

Corporative House – Hidamari Terrace

White Ladybird

Minimum House

Beech Tree House

Garage House

Wakka

Penguin House

Reflection of Mineral